Eső és csípős hideg válthatja a jó időt: ekkor tarolja le a lehűlés Magyarországot

Pénzcentrum2023. február 23. 08:36

Már csak két napig élvezhetjük az enyhe időt, szombattól hidegfront hoz markáns lehűlést. Akár hó, havas eső is jöhet - írjaz Időkép.

Az enyhe napokat péntekig élvezhetjük,
igaz, közben csütörtökön már több felhő lesz felettünk és sok helyen lesz szükség az esernyőkre is: délután a Dunántúlon, majd keletebbre is egyre többfelé lehet zápor, eső. 

Szombaton aztán feltámadó széllel megérkezik a hidegfront, mely mögött több fokkal visszaesik a hőmérséklet: napközben is már csak 5-10 fokot mérhetünk majd. Erre a napra nem érdemes kirándulást tervezni, egyelőre úgy tűnik, hogy sokfelé várható eső, zápor; elsősorban a déli területeken akár kiadósabb eső is jöhet.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapadékot illetően a hétvége újra halmazállapotváltozást hozhat, azaz nem kizárt, hogy vasárnap virradóra már havazni fog.
Erre a jelenlegi futások szerint az ország déli felén van nagyobb esély. Vasárnap hajnalban már az ország nagy részén fagyni fog, -4 és +1 fok közötti hőmérsékletekre van kilátás, napközben a szeles időben a csapadékfajták teljes palettája felvonulhat majd.

Címkék:
eső, hétvége, déli, zápor, ország, lehűlés,