Neked is meleged volt ma? Nem csoda: félévszázados melegrekord dőlt meg

MTI2023. február 21. 17:13

Megdőlt a napi országos melegrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden. A közlés szerint szokatlanul meleg volt az idő, a sok napsütés, a Kárpát-medencét kitöltő enyhe, meleg légtömeg és az élénk, erős szél hatására általában 14 és 20 Celsius-fok közé emelkedett kedden délután a hőmérséklet. 

Hozzátették: a Tolna vármegyei Bátán mért 20,6 Celsius-fok viszont 0,7 fokkal felülmúlta az 1966-ban ezen a napon Homokszentgyörgyön mért 19,9 fokot, így ez az új február 21-i csúcs.

Kedden éjjel az ország döntő részén derült lesz az ég, de több helyen párássá válik a levegő, főként a Dráva mentén köd, az északkeleti tájakon rétegfelhőzet is képződhet - írták. Szerdán a pára, ködfoltok és rétegfelhőzet megszűnik a délelőtt folyamán, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Késő délutántól délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű.

A nyugati, északnyugati szél kedden késő délutántól veszít erejéből, szerdán már mindenütt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű, a derült, fagyzugos tájakon ennél hidegebb, míg a tavak, belvárosi területek környezetében melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet.

Címkék:
időjárás, melegrekord, tél, tavasz, meleg, ország, celsius, országos meteorológiai szolgálat, szolgálat,