Most érkezett! Botrány tört ki a Wizz Air pesti járatán: fenyegették a személyzetet

Pénzcentrum2023. február 17. 17:46

A Wizz Air friss közleményéből kiderült, hogy február 17-én reggel a lgitársaság Budapestről Stockholmba induló járatán három utas hangos viselkedésével már Budapesten, a biztonsági demonstráció alatt zavarni kezdte a személyzet munkáját, majd a cég biztonsági szabályzatával ellentétesen csomagjaikkal megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot. A három utas a felszállás után nem sokkal újra sértegetni és fenyegetni kezdte a légiutaskísérőket, a tiltás ellenére megpróbáltak rágyújtani, és viselkedésükkel a többi utast is zavarták - derült ki a közleményből.

A személyzet értesítette az illetékes svéd hatóságokat az ilyen esetekben érvényes protokoll szerint. A rendőrök az egyik utast a landolás után bilincsben vitték le a gépről. A gépen utazók az eljárás miatt a menetrendhez képest tíz perccel később hagyhatták el a gépet.

A Wizz Air elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága a legfontosabb, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép

- írták.

Címkék:
utazás, biztonság, Wizz Air, légitársaság, késés, wizzair, agresszió, járatkésés, utasok,