Esőzés, erős szél is vár még a magyarokra a héten: erre kell mindenkinek készülnie

Pénzcentrum2023. február 16. 11:00

A napjaink időjárását alakító anticiklon már leépülőben van, de érdemi változásra csak a hét utolsó napjaiban számíthatunk - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön: A köd, rétegfelhőzet kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - tartósabban felhős maradhat az ég. Másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a délnyugati szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet. Késő estére 0 fok köré hűl le a levegő.

Este fátyolfelhős lesz az ég, majd az éjszaka második felében észak felől egyre inkább megvastagszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Több helyen ismét párássá válik a levegő, köd képződhet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -3 és +3 fok között valószínű.

Pénteken: Tovább vastagszik a felhőzet, nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Napos körzetek-időszakok főleg a nap első felében lehetnek. Szórványosan előfordul eső, zápor. Éjjel, reggel ködfoltok is várhatók. A délnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. Délnyugatról északkelet felé haladva mérhetnek alacsonyabb értékeket.

Szombaton: Hazánk délnyugati felén a nap első felében vékonyabb, szakadozottabb, másutt vastagabb lehet a felhőzet. Délutántól délnyugaton is vastagodhat, ugyanakkor északkelet felől szakadozni kezdhet a felhőzet. A délutáni órákig főként hazánk északi, északkeleti felén valószínű eső, zápor, estétől ott szűnik, máshol pedig csak néhol fordul elő csapadék. A délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a maximum 10 és 16 fok között alakul.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vasárnap: Hazánk délnyugati felén gyakran vastagabb lehet a felhőzet, északkeleten jellemzőbb lesz a fátyolfelhőzet. Főleg hazánk délnyugati felén fordulhat elő eső, zápor, az északkeleti tájakon csak néhol hullhat csapadék. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

 

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, csapadék, széllökés,