Riadót fújt a katasztrófavédelem: érkezik az ítéletidő, senki ne üljön kocsiba, ha teheti

MTI2023. február 3. 15:28

A meteorológiai előrejelzések szerint egészen szombat éjfélig az ország egész területén viharos szélre és havas esőre, havazásra lehet számítani. Emiatt csúszós utakra, csökkent látótávolságra figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Országos figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem, miután szombaton egészen éjfélig viharos széllökésekre, havas esőre és havazásra lehet számítani. Arra kérnek mindenkit, hogy a széllökések miatt a fák, fasorok, állványzatok közelében kellő körültekintéssel közlekedjenek. Mielőtt elindulnánk tájékozódjunk az útviszonyokról és az aktuális meteorológiai helyzetről.

Mindezek mellett felhívták a figyelmet arra is, hogy csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra mindenki. Az autóba pedig érdemes a szokásosnál több benzint tankolni és mindenki figyeljen oda arra, hogy fel legyen töltve a telefonja.

Címkék:
havazás, időjárás, figyelmeztetés, katasztrófavédelem, időjárásjelentés, meteorológia, széllökés, viharos szél, széllökések,