Megjött az előrejelzés: lerohanja tél tábornok az országot, ezek a megyék várhatják a kemény havazást

Pénzcentrum2023. január 21. 08:16

Szombaton Baranya megye térségében 5 cm-t meghaladó mennyiségű hó hullhat. A csúcshőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Szombat napközben és este a Dunántúl déli felében jellemzően 4 cm, de Baranya megye térségében 5 cm-t meghaladó mennyiségű hó hullhat, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Délelőtt dél felől ismét nő a csapadékhajlam, a Tiszántúlon a havas esőnek, esőnek, máshol a havazásnak van nagyobb esélye, majd az esőbe váltás határa a nap során egyre nyugatabbra tolódhat. A csúcshőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap az ország nyugati felében zártabb lesz a felhőtakaró, és arrafelé nagyobb a csapadék valószínűsége, míg keletebbre vékonyabb, szakadozottabb felhőzetre számíthatunk kisebb csapadékeséllyel. Eső kezdetben még csak a keleti megyékben eshet, majd a havazást, havas esőt a Nyugat-Dunántúl kivételével máshol is felváltja az eső. Az északi szél főként a Dunántúlon megélénkül. Kora délután többnyire 0, +8 fok várható, keleten lesz enyhébb az idő. 

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
havazás, időjárás, eső, tél, dunántúl, esőzés, havaseső, országos meteorológiai szolgálat,