Ránk rúgja az ajtót a tél pénteken: 10 centis hóval, viharos széllel érkezik a lehűlés

Pénzcentrum2023. január 20. 08:03

Hideg lesz pénteken, és viharos széllökésekre is készülhetünk. A Bükkben és a Zemplénben 10 centi hó is eshet.

Péntek reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délutántól válhat helyenként szakadozottabbá a felhőzet. Délelőtt kelet, délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam. Emiatt főként a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Síkvidéken nem valószínű, hogy megmarad a hó, legfeljebb az esti órákban Borsod megyében alakulhat ki vékony hólepel, majd csökken a csapadékhajlam.

A Zempléni-hegység, illetve esetleg a Bükk, Aggteleki-karszt 300-400 méter felett fekvő részein ugyanakkor akár 10 centi friss hó is összejöhet.

A péntek délutáni, esti órákban az északias szelet a Bodrogközben viharos, 60-70 kilométer per órás széllökések is kísérhetik. Az északi, északnyugati szél amúgy is élénk, az Észak-Dunántúlon, is erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő. Az éjszaka második felére az északi tájakon is gyengül, nagyrészt megszűnik a havazás, hószállingózás. Az északi szelet a Dunántúlon kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között várható.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA

Címkék:
havazás, időjárás, hőmérséklet, eső, tél, , dunántúl, havaseső, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés,