Fontos változás! Visszavonta a vírusszabályt ez az ország, téged is érinthet

MTI2023. január 9. 13:32

Thaiföld hétfőn visszavonta a múlt hét végén bejelentett szabályt, amely szerint csak a koronavírus elleni oltásról szóló igazolással lehetett volna beutazni az országba. Az egészségügyi miniszter a világ megfelelő immunizációs szintjével indokolta a döntést.

Anutin Csarnvirakul thaiföldi egészségügyi miniszter szerint az oltási igazolások bemutatása kényelmetlenséget jelentett a látogatók számára, ezért a szakértők véleményét figyelembe véve úgy döntöttek, hogy ez szükségtelen, mivel elegendő oltást adtak már be világszerte. A miniszter elmondta, hogy az oltatlanok is korlátozás nélkül beléphetnek az országba.

Thaiföld Ázsia egyik legnépszerűbb turistacélpontja; novemberben 1,75 millió látogatót regisztráltak. A miniszter elmondta, hogy az ország a korábbi 5 milliós becsléssel szemben, 7-10 millió kínai turistára számít.

Ez jó jel a thaiföldi idegenforgalmi ágazat, és az ország gazdasága számára, a Covid-19 elmúlt három évnyi pusztítását követően

- fogalmazott Csarnvirakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A thaiföldi idegenforgalmi hatóság szerint tavaly a külföldi látogatók száma meghaladta a 11,5 milliót, ez ugyanakkor még mindig messze elmarad a járvány előtti utolsó év 40 milliós rekordjától. Akkor a külföldi turisták összesen 1,91 ezermilliárd thai bahtot (mintegy 21,2 ezermilliárd forint) költöttek el az országban. Thaiföld ugyanakkor továbbra is megköveteli a külföldi turistáktól, hogy megfelelő egészségbiztosítással rendelkezzenek, ha olyan országba utaznak tovább, amelyik beutazás előtt negatív koronavírus-tesztet követel meg a látogatóktól.

Címkék:
utazás, külföld, koronavírus, külföldi, ország, thaiföld, miniszter, beutazás, koronavírus járvány, koronajárvány,