Kiadták a veszélyjelzést: a hétvégén ezekben a vármegyékben az orrunkig sem látunk majd

Pénzcentrum2023. január 6. 15:15

Szombatra és vasárnapra is tartós, sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyében. A ma esti óráktól elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben, majd szombatra virradóan az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön kiterjedt, sűrű köd alakulhat ki. Szombat napközben az említett tájakon tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, és a köd/rétegfelhőzet terjedhet is további tájakra. Szombat estétől pedig még nagyobb területen számíthatunk köd kialakulására - írták. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. 

Míg pénteken még pusztán Vas, Zala és Somogy vármegyékben figyelmeztettek tartós (> 6 óra) sűrű ködre, amely esetben a látástávolság mindössze pár száz méter lehet, addig szombaton már Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyékben is jelentősen romlanak a látási viszonyok. Észak-keleten pedig Nódgrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben lehet sűrű ködre számítani.

Vasárnap pedig összeér majd a ködtakaró, és az említett megyéken túl Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is alig láthatunk majd az utakon. Aki utazik a hétvégén, az érintett megyékben használjon ködlámpát, fokozott óvatossággal vezessen!

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
riasztás, utazás, közlekedés, időjárás, magyarország, köd, megye, veszélyjelzés, vármegye,