Brutál áremelés volt ebben a vidéki fürdőben: triplájára drágult a jegy, sokan kiakadtak

Pénzcentrum2023. január 4. 19:04

Amelyik fürdő talpon maradt és nem zárt be az energiaárak elszabadulásával párhuzamosan, az kemény áremelést kénytelen végrehajtani. Átlagosan 10-30 százalékkal kell számolnunk, de van olyan vidéki termálfürdő, ahol majdhogynem megháromszorozták a belépőjegyek árát: 1400 forintról emelték 4000-re.

Mint ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt, meredeken emelkednek a hazai fürdőbelépők 2023-ban: több helyen akár 30 százalékkal is többe kerülhetnek mostantól.

A Veresegyházi Termálfürdő azonban ennél is drasztikusabb áremelést hajtott végre: majdhogynem megháromszorozta a belépőjegyek árát: 1400 forintról emelték 4 ezerre.

Információink szerint a keddi nyitás óta ez többeknél kiverte a biztosítékot, csak ma délig legalább 25-en fordultak vissza a pénztártól, akik ezt az árat már nem voltak hajlandóak kifizetni. Korábban rendszerint jó ár-érték aránya miatt az idősebb korosztályból látogatták ezt a termálfürdőt, melynek jelenlegi területén egy nyitott termál- és egy gyerekmedence, illetve szauna és játszótér várja a vendégeket. A veresegyházi termálvíz összetétele a Széchenyi fürdőjéhez hasonló, ennél fogva ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésre alkalmas.

Loading...

Nem könnyű a helyzet

Nyilván a rezsiköltségek ilyen drasztikus mértékben való megemelkedését, egyetlen önkormányzat sem tudja könnyen kigazdálkodni, ezért kénytelenek racionalizálni a működésüket, vagy árat emelnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Még októberben írtunk arról, hogy országszerte sorra zárnak be a fürdők, miután éppen csak kiheverték a Covid-járvány okozta károkat, szusszanásra sem volt idejük: szembe kell nézniük az energiaárak és a fenntartási költségek folyamatos növekedésével, sőt az infláció miatt a vendégek elmaradásával is számolniuk kell.

Címkék:
önkormányzat, facebook, fürdő, áremelés, termálfürdő, termálvíz,