Óriási veszély fenyegeti ezeket a turistákat: mindenképpen óvatosnak kell lenniük, ha ide utaznak

Pénzcentrum2022. december 30. 15:32

A brit külügyminisztérium óvatosságra inti azokat az állampolgárait, akik orvosi kezelés miatt utaznak Törökországba. Ennek oka, hogy négy év alatt 22 halálesetről értesültek törökországi gyógyászati kezeléseket követően – írja a turizmus.com.

A brit külügyminisztérium arra figyelmezteti a Törökországba utazó, és valamilyen orvosi kezelést, kozmetikai, fogászati és egyéb beavatkozást igénybe venni szándékozó állampolgárait, hogy előtte mindenképpen ellenőrizzék a kiszemelt gyógyászati szolgáltató jogosultságát. A minisztérium nyilvántartása szerint ugyanis 2019 januárja óta 22 brit vesztette életét azután, hogy gyógyászati turisztikai látogatást tett Törökországban.

A brit turisták körében a legnépszerűbb beavatkozások a török magánklinikákon a szépészeti műtétek, de a kardiológiai kezeléseket is sokan veszik igénybe. A minisztérium arra is flehívja a figyelmet, hogy az egészségügyi intézmények és az elérhető kezelések színvonala rendkívül eltérő a világon. Ezért aki ilyen céllal utazik Törökországba, jobban teszi, maga tájékozódnak a kiválasztott klinikáról, ahelyett, hogy valamilyen cég tanácsára hagyatkozna.

Címkék:
utazás, orvos, turizmus, külföld, haláleset, minisztérium, brit, magánegészség, orvosi kezelés,