Óriási változást jelentett be a BKK: lemondhatunk a készpénzes fizetésről több helyen

MTI2022. december 1. 18:15

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletautomata-hálózatának 25 automatája decembertől készpénzmentessé válik – számolt be az MTI.

A BKK december 1-től , azaz mától a 315 jegyautomatája közül 25 készüléket készpénzmentessé tesz. Ezek a bankkártyás automaták kizárólag olyan csomópontokon érhetőek el, így a készpénzzel fizetés lehetősége nem szűnik meg teljesen, továbbra is elérhető lesz minden jelenlegi értékesítő ponton.

Azoknak az automatáknak, ahol ezentúl csak kártyával lehet fizetni a megjelenése is meg fog változni: letakarják a készülékek készpénzt elfogadó és kiadó nyílásait, illetve egy matrica is figyelmezteti majd az ügyfeleket a vásárlási módokra.

A készpénzmentességnek köszönhetően javul az automaták üzembiztonsága, a hálózat üzemeltetése még kiszámíthatóbb lesz, és nőhet az automaták élettartama is, összességében tehát gazdaságosabb lesz az automatahálózat fenntartása

– írta a BKK a közleményében, ahol elmondták, hogy a BKK-automatás vásárlások esetében a bankkártyás tranzakciók aránya 60 százalék fölé emelkedett, holott ez a pandémia előtt, 2019-ben még az 50 százalékot sem érte el.

Címkék:
bkk, bankkártya, figyelmeztetés, hálózat, bankkártyás fizetés, bkkinfo,