A fél országra kiadták a riasztást: ezek a megyék kapnak a kemény zivatarból, aztán jön a kánikula

Pénzcentrum2022. augusztus 15. 07:28

A fél országra riasztást adtak ki zivatarok miatt. Aztán a hét közepétől már a hőség miatt lesz érvényben figyelmeztetés, csütörtöktől durvul a kánikula.

Napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző hétfőn, az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést zivatar veszélye miatt.

Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős széllökések is várhatók. A hőmérséklet kora délután 30 és 35, késő este 21 és 27 fok között várható.

Hétfő este a legtöbb helyen derült lesz az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős maradhat az idő. A nyugati határ közelében egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken hűvösebb lehet. 

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A nyugatias szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szerdán gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű. Már majdnem az egész országban riasztás lesz érvényben a hőség miatt.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél a Dunántúlon megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul. Aznap már országos riasztás lesz érvényben a hőség miatt, a legtöbb helyen másodfokú:

Címkék:
riasztás, szél, időjárás, hőmérséklet, zivatar, zápor, időjárásjelentés, hőségriasztás, zivatarok,