Vihar, jégeső csap le a brutális kánikula közepette vasárnap: itt kell készülni az újabb égszakadásra

Pénzcentrum2022. július 24. 09:08

Vasárnap is maradt az egész ország területén érvényben lévő hőség miatti riasztás. Viszont, rengeteg településen kell készülni zivatarokra. Mutatjuk, pontosan hol csapnak le a viharok, figyelem, jégeső is várható.

Bár talán annyira meleg, mint tegnap nem lesz, azért marad a hőség. Vasárnapra általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy az országban 4 megyében továbbra is másodfokú veszélyjelzés van érvényben a hőség miatt, míg a többi megyében elsőfokú.

A nagy hőség mellett azonban 11 megyében elsőfokú veszélyjelzés van érvényben a zivatarok miatt. Ahogy az OMSZ írja, vasárnap reggel, délelőtt főként a déli, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, melyek fokozatosan gyengülhetnek, visszaszorulhatnak. Ezt követően a déli, délutáni órákban északkeleten, keleten, eleinte jobb eséllyel a Mátra, Bükk, majd főként Hajdú-Biharban, Nagykunság, Békés térségekben várható elszórt zivatarok kialakulása. Zivatarban helyenként 50-70 km/h-s szél valószínű, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat. Estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék.

Címkék:
vihar, szélvihar, hőség, zivatar, omsz, jégeső, veszélyjelzés, zivatarok,