Minden utazó rémálma: Angliában hagyta utasait a WizzAir

Pénzcentrum2022. július 20. 08:32

Hétfőn este körülbelül két tucat magyar is szeretett volna hazarepülni az angliai Lutonból Budapestre, de a WizzAir-járatuk indulási időpontját először többször halasztották, majd végül törölték – írja a Telex.

Angliában az elmúlt napokban sorra dőltek meg a melegrekordok, aminek következtében a közlekedés is megbénult. Miután az aszfalt is elkezdett olvadni ebben a hűségben a lutoni repteret kénytelenek voltak lezárni pár órára: az eredetileg kiírt este fél 9-ről előbb 10 óra 10 percre, majd 10 óra harmincra és éjfél utánra módosították az indulást. Míg végül teljesen törölték a gépet.

Egy pórul járt utas elmondása alapján több ezer, körülbelül 50-60 gépnyi ember rekedt a reptéren és elszabadult a pokol, de szerencsére nem történt zúgolódás. Az említett géppel a magyarok mellett grúzok, lengyelek és portugálok i repültek volna, de a kapunál, ahol a WizzAir munkatársainak kellett volna állniuk senkit se találtak. Így nem tudták meg, hogy mikor tudnak hazajutni, ráadásul emailben vagy üzenetben sem kaptak semmiféle tájékoztatást.

Végül a magyar utasok kedd reggel felhívták a külügyet, akik segítőkészek voltak és a magyar konzulátus több munkatársa is kiment segíteni a reptérre. Ivóvizet osztottak és elkezdtek alternatív hazajutási lehetőségeket szervezni. A légitársaság azonban továbbra is elérhetetlen, az utasok pedig hiába próbálnak jegyet venni Magyarországra minden hely le van foglalva, és legközelebb 10 nap múlva van csak hely.

Több mint 24 órája vagyunk itt, 40 órája vagyok ébren, és még most sincs repülőgép. Azóta senki nem segített a légitársaságtól se személyesen, se telefonon

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– panaszkodott a Telexnek az egyik Angliában rekedt utas.

Címkék:
magyarország, utas, magyar, wizzair, óra, utasok, utastájékoztatás, utaskoordinátor,