Elképesztő árak ezen az európai üdülőhelyen: 5200 forintot is elkérhetnek egy doboz kóláért

Pénzcentrum2022. július 18. 14:33

Ibizán számtalan világhírű diszkó várja a bulizni vágyókat, egy nyaralás igencsak luxusnak számít. A sziget mindig is nagyon drága volt, de az emberek mégis hajlandók fizetni - írja a Portfolio a CNBC alapján, amely szerint Ibiza elsősorban azok az elit körében felkapott, akik a gyönyörű táj, a magas színvonalú éttermek és bárok, az elegáns vásárlási élmények és a pezsgő éjszakai élet kombinációjára vágynak.

Az ibizai luxusnak azonban ára van: egy tengerparti étterem 30 eurót kér egy hamburgerért, egy napozóágy egy előkelő tengerparti klubban augusztusban 500 euróba is kerülhet, egy VIP szórakozóhelyen több ezerre is rúghat egy asztal.

Észrevehetően drágultak a szigeten az éttermek, a nyaralók, valamint árat emeltek a taxisok is - jelezte Ben Pundole. A luxusszállodai tanácsadó és visszajáró ibizai látogató ezt azzal magyarázza, hogy a nyaralók szezonálisan érkeznek, a kereslet óriási, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem utazhattak az emberek. Mindezzel párhuzamosan a vállalkozók a pandémia miatt kieső bevételeiket próbálják meg pótolni, azonban ez nem egyszerű, mert az ellátási lánc nehézségeivel kell megküzdeniük.

A luxusutazásokra szakosodott Black Tomato által szervezett hat éjszakás utazás ára személyenként 7260 dollár körül kezdődik, beleértve a szállást, a reggelit és az egynapos privát jachtbérlést, az ár nem tartalmazza a repülőjegyeket.

 

Címkék:
nyaralás, kereslet, nyaralók, látogatás,