Pusztító gigavihar csapott le ismét Budapestre és az országra: fák dőlnek ki, folyamatosak a riasztások

Pénzcentrum2022. június 10. 18:35

Hajdú-Bihar, Pest, Bács-Kiskun és Békés megyét is érinti a viharos időjárás. Sőt a késő délutáni órákra Budapestre is megérkezett a vihar.

Pénteken délután is több megyében dolgoznak a tűzoltók a viharkárok elhárításán – derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról. Leginkább utakra, épületekre dőlt fák, ingatlanokba befolyt víz eltávolításához kérnek segítséget.

Fákat döntött ki, ágakat szakított le a viharos időjárás Hajdú-Biharban: Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban, Nagyrábén és Sárándon. Pest megyében Tóalmáson, Törökbálinton, Albertirsán és Szentmártonkátán is dolgoznak a károk elhárításán. Bács-Kiskunt és Békést is érinti a viharos időjárás, a bejelentések folyamatosan érkeznek.

Loading...

A MÁV eközben arról tájékoztatott, hogy Dabas közelében – a vihar miatt – három fa dőlt a vágányra, emiatt Dabas és Inács-Kakucs állomás között szünetel a vonatforgalom a fák eltávolításáig. A Budapest-Lajosmizse vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre kell számítani.

A Lajosmizséről 16:41-kor Budapestre elindult S21-es vonat (2933) megállt a kidőlt fák előtt, várakozásra kényszerül. Ennek okán a Nyugati Pályaudvaron rengeteg vonat vesztegel, nem indulnak, senki nem tudja, mi lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre és szombatra is figyelmeztetést adott ki felhőszakadás, zivatar miatt az ország jelentős részére.

Címkék:
vonat, vihar, időjárás, időjárásjelentés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, gigavihar,