Továbbra is padlón a forint: mikor érdemes eurót váltani a külföldi nyaraláshoz?

Pénzcentrum2022. június 7. 12:32

15 százalékkal többe kerül egy külföldi vakáció, mint egy évvel ezelőtt - mondta Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája. A szakember szerint érdemes figyelni, mikor váltunk eurót a külföldi nyaraláshoz.

Az euró drágulása nagyon sok tényezőtől függ, de érdemes a közelmúltból egy pár befolyásoló tényezőt kiemelni - mondta az RTL Reggeli című műsorában Móró Tamás, a Concorde vezető stratégája. lyen például az, hogy a magyar exportárak kevésbé emelkednek, mint az importárak. Például a chiphiány miatt a hazai autóipar nem tud annyit gyártani és ezáltal exportálni, mint korábban. Fontos befolyásoló tényező még a különadókról és adóemelésekről szóló rendelet, amit eleinte nagyon negatívan ítélt meg a piac.

A szakember kiemelte, hogy a külföldi nyaralást tervezőknek érdemes nyomon követni a szomszédunkban zajló eseményeket is. Ugyanis, ha az orosz-ukrán háborúban tűzszünetet kötnének, az elősegítené a forint erősödését.

Ha elérnénk a legutolsó gyengülés alatti szintet, ez a 380-382 környéke, az már egy jó szint arra, hogy devizát vásároljunk

- húzta alá. Elmondása szerint azonban még így is közel 15 százalékkal többe kerül egy külföldi vakáció, mint egy évvel ezelőtt.

Címkék:
utazás, nyaralás, euró, forint, vakáció, külföldi, forintárfolyam,