Érkezik az ítéletidő: kiadták a riasztást, csak három megye ússza meg a zivatart

Pénzcentrum2022. június 7. 08:03

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek fölénk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt az észak-keleti megyék kivételével az egész országra riasztást adott ki.

Kedden az OMSZ előrejelzése szerint a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek fölénk. Akkor a nyugati országrészben, késő estétől már a középső megyékben is megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye. A délkeleti szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. A hőmérséklet délután 26 és 32, késő este 17, 24 fok között várható. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt az észak-keleti megyék kivételével az egész országra riasztást adott ki.

Szerdán nemcsak a Dunántúlon, hanem keletebbre is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a Tiszántúl kivételével több helyen lehet záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A Dunántúlon a legnagyobb a csapadék esélye. A szél északnyugatira fordul, és a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. 

Címkék:
riasztás, szél, szélvihar, hőmérséklet, zivatar, megyék, országos meteorológiai szolgálat, széllökés, zivatarok,