Medveveszély Pest megyében? Itt látták kóborolni a veszedelmes állatot

Pénzcentrum2022. május 28. 15:32

Először Acsán látták a medvét, majd Aszódon, most pedig Vanyarcon tűnt fel - derült ki az RTL riportjából. A felvételek alapján az állat nagyjából 3-4 éves hím lehet, Szlovákiából érkezhetett, és oda is térhet majd vissza. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ha valahol találkoznánk a medvével, ne próbáljunk közelíteni hozzá, ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről.

Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok.

Medvét láttak a Nógrád megyei Vanyarc határában – közölte a település eseményeivel foglalkozó VanyarcON. A Facebook-oldal közlése szerint „hiteles forrásból származó” bejelentés érkezett az önkormányzathoz, ami szerint „medvét észleltek Vanyarc határában”. Az állat feltehetően ugyanaz lehet, amit korábban a Vanyarccal határos, Pest megyei Acsán láttak, és aminek majdnem 23 centiméteres lábnyomát a településen lefotózták - írja az rtl.hu. A feltehetően 3-4 éves hímet ezt követően az Acsától nagyjából 15 kilométerre délkeletre található Aszódon láttak kóborolni.

Címkék:
veszély, pest, állat, medve,