Zivatarok mossák el a kánikulát: a fél országban leszakad az ég keddtől

Pénzcentrum2022. május 24. 09:31

Keddre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhat ki zápor, zivatar helyenként felhőszakadással, jégesővel – írja az Időkép.

Kedden reggel, délelőtt még a középső, keleti tájakon számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. Napközben keleten, északkeleten marad felhősebb az ég, itt elszórtan eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon több napsütés ígérkezik, de a délután második felében nyugat felől záporok, zivatarok érkezhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 21 és 31 fok között alakulhat, délen lesz melegebb.

Szerdára virradóan ismét a dunántúli és középső tájakon számíthatunk záporokra, zivatarokra. Napközben napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, a közeledő hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok alakulhatnak ki. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. Délután 27 és 35 fok közé emelkedik csúcshőmérséklet. Délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökre megérkezik a hidegfront, de már kevés csapadékkal. Napközben a felhőátvonulások mellett többnyire napos idő várható, záporok néhol délen, délnyugaton alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet az ország északi, északkeleti megyéiben kísérhetik erős, néhol viharos lökések. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Pénteken többfelé élénk, az északi tájakon erős lehet az északnyugati szél. A változóan felhős időben legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Délután 25-30 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Hétvégére újabb hidegfront érkezhet több fokos lehűléssel.

Címkék:
szél, zivatar, hidegfront, zápor, záporok, zivatarok,