A hidegfront után visszatér a kánikula: 30-32 fok lehet jövő héten

Pénzcentrum2022. május 22. 08:56

A hidegfront után hűvösebb és száraz levegő érkezik, vasárnap napos, száraz időre van kilátás, de gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Újra több helyen megerősödik az északnyugati szél. A hét első felében már 30-32 fok is lehet.

Vasárnap a felhőátvonulások mellett sok napsütés várható, de időnként jobban összeállhatnak a felhők - derült ki az OMSZ előrejelzéséből. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharos közeli széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Hétfőn többórás napsütés valószínű fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Estétől nyugat felől ugyanakkor növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Az ország döntő részén száraz idő várható, de estétől nyugaton már előfordulhatnak záporok. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A minimum 6 és 14, a maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Kedden a legtöbb napsütés délnyugaton, a legkevesebb északkeleten valószínű, ott akár tartósan felhős lehet az idő. Szórványosan várható zápor, zivatar. Helyenként jelentősebb csapadék hullhat, de így is maradhatnak száraz körzetek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali 6, 15 fokról délután általában 26 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet az idő.

Címkék:
szél, időjárás, hidegfront, zápor, napsütés, időjárásjelentés, csapadék, időjárás előrejelzés, melegfront,