Komoly forgalomkorlátozásokra figyelmeztet a BKK: ne rutinból közlekedj a hétvégén

MTI2022. május 5. 20:00

A Giro d'Italia Grande Partenza miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap.

A Giro d'Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt a fővárosban jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani pénteken a délelőtti órákban és szombaton egész nap - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton - tudatta a vállalat.

Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás. 

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

Címkék:
utazás, bkk, villamos, metró, busz, tömegközlekedés, forgalomkorlátozás, budapesti tömegközlekedés, bkkinfo,