Itt a bejelentés, gyökeres változás élesedik ezeken a pesti buszokon: mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2022. április 22. 19:01

Két hegyvidéki vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség Budapesten: holnaptól a 155-ös és a 156-os buszra is fel lehet vinni a kerékpárt, számolt be az MTI.

A BKK közleménye szerint szombattól, azaz április 23-tól Kútvölgyi út térségén közlekedő 155-ös és 156-os buszokra is fel lehet vinni biciklit. Persze ez nem azt jelenti, hogy elárasztják a kerékpárosok ezeket a járatokat: a BKK bejelentése szerint az erre alkalmas járműveket egy külön piktogram jelzi majd és egy járművön egy kerékpárt lehet majd szállítani.

A bicikliket az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen, ami megegyezik a babakocsiknak és a kerekesszékeseknek fenntartott területtel, így a BKK minden kerékpárost arra kér, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó és a mozgásukban korlátozott utastársaikkal szemben, és adják át a helyet nekik. A kerékpárt csak érvényes jeggyel, vagy kerékpárbérlettel lehet felvinni a buszokra, illetve zsúfoltság esetén a buszsofőr megtilthatja a szállításukat. Hétvégén minden utas díjmentesen szállíthat kerékpárt a kijelölt útvonalon.  

Címkék:
utazás, bkk, kerékpár, bicikli, bejelentés,