Nesze neked hosszú hétvége: közeleg az ítéletidő, saras esőt kapunk a nyakunkba

Pénzcentrum2022. április 13. 17:44

Csütörtökön újra szaharai por érkezik Magyarország térségébe, amely a pénteki szórványos záporokkal együtt sáros esőt okozhat, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzések szerint a húsvétot se ússzuk meg szaharai por nélkül, bár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint ezúttal nem lesz annyira tömény, mint a legutóbbi esetben. Viszont pénteken társul hozzá némi zápor, ami már könnyedén nyomot hagyhat az autónkon.

Az előrejelzés szerint csütörtökön még sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron környékén megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Pénteken már egy északnyugat felől érkező hidegfront miatt megnövekszik a felhőzet, így elsősorban a nyugati és északi megyékben várható elszórtan eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban a Dunától keletre általában plusz 1 és 7, a Dunántúlon plusz 6 és 11 fok között alakul. A délutáni órákban többnyire 16 és 24 fok közötti értékek várhatók, északon az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel, olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
hőmérséklet, zápor, por, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés,