Ekkora drágulás jön el húsvétra a wellnessekben: mégis ide menekül a locsolók elől a legtöbb magyar

Magyar Nemzet2022. április 4. 09:28

Gyors ütemben telítődnek a vidéki Magyarország szálláshelyei a húsvéti ünnepekre, több vendég lehet a közkedvelt belföldi üdülő­helyeken, mint a márciusi hosszúhétvégén – írja a Magyar Nemzet. Élénk lehet a látogatottság április közepén többek között a borvidékeken, az Őrségben, a fővárosi környéki régióban, a Balatonnál, továbbá a kastélyok, nemzeti parkok, gyógyvizes pihenőhelyek környékén.

A pihenni vágyó magyarok, ahogy márciusban, ezúttal is főként a wellnessjellegű pihenést részesítik előnyben és egyre többen fizetnek be az aktív, természetközeli kikapcsolódást és a húsvéttal kapcsolatos családi programokat kínáló szolgáltatásokra is. Annak ellenére is, hogy tavalyhoz képest mindenütt legalább 15-20 százalékkal emelkedtek az árak, leginkább a magas energiaköltségek, a munkaerőhiány és az alapanyagok drágulása miatt, írja a lap. Akad olyan népszerűbb vidéki szálloda, ahol csaknem négyszázezer forintért lehet három-négy napos utazási csomagot foglalni húsvétra, de olyan ajánlatokat is találnak az érdeklődők, amelyeket még jóformán a tavalyi árakon, személyenként néhány tízezer forintért vehetnek igénybe ebben az időszakban. 

Több régióban nyolcvan százalék fölötti telítettséggel számolnak húsvétkor a négycsillagos hotelek, miközben egyre keresettebbek a felújításokon átesett panziók, vendégházak is, illetve a szezonkezdetre készülő magánszálláshelyek – jelezték a piaci szereplők. Az ünnep közeledtével országszerte egyre fogynak a szabad kapacitások, így aki utazásra készül április közepén, de még nem döntött, érdemes ezen a héten gondoskodnia a szálláshelyről – tanácsolták a szolgáltatók.

Címkék:
utazás, nyaralás, wellness, húsvét, turizmus, belföld, ünnep, belföldi turizmus,