Csúnyán betett a magyar utazóknak a háború: búcsúzhatunk az olcsó repjegyektől?

Pénzcentrum2022. március 31. 09:32

Éppen csak elkezdett normalizálódni a világ a koronavírus-járvány után, amikor kirobbant az orosz-ukrán háború, újabb sokként hatva a világ légiközlekedésére. Az olajárak elszálltak, ami nem jó hír a repülni vágyóknak sem, hiszen lehet, hogy magasabb jegyárak jönnek - hangoztt el a Portfolio podcastjában.

Nem volt könnyű légitársaságot működtetni a járvány előtt sem, a fapados járatok előretörése miatt kiélezett volt a verseny és a légiközlekedés egyébként sem könnyű biznisz - hangzott el a Portfolio podcastjában.

Még a járványt sem tudták teljesen elfelejteni a légitársaságok és máris jött egy újabb sokk az iparágnak az orosz-ukrán háború kirobbanásával, az ezzel járó bizonytalansággal és a megugró olajárakkal. A helyzet könnyen lehet, hogy nehézségeket fog okozni azoknak, akik az olcsó repjegyekre vadásznak, hiszen a megdráguló üzemanyagköltségeket a társaságok vélhetően az utazókra terhelik majd.

Címkék:
utazás, olcsó, repülőjegy, ukrán, orosz, olaj, olajár, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,