Már látszik, csúfos fordulat jön az időjárásban: ez fájni fog, érkezik az ítéletidő

Pénzcentrum2022. március 29. 11:44

A derült időt követően északnyugat felől magasszintű felhőzet húzódik fölénk, ami délután a Dunántúlon és északon meg is vastagszik. Ekkor az északkeleti határszélen néhol kialakulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 20 és 25, késő este 10, 17 fok között várható - írja a met.hu.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte az északkeleti országrészben fordulhatnak elő záporok, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Napközben nagy területen megerősödik a szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban plusz 1 és 10, napközben 16 és 21 fok közötti értékek várhatók.

Csütörtökön országszerte valószínű eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A hajnali plusz 6 és 12 fok közötti értékekről délutánra plusz 10 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Pénteken és szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. Nagy területen várhatók erős széllökések. Hajnalban mindkét nap plusz 2 és 10 fok közötti értékeket mérhetnek. Pénteken délután 10 és 20, szombaton 7 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan valószínű csapadék. Néhol még megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 7 fok közötti értékek várhatók. Kora délutánra 4 és 13 fok közé melegszik a levegő, északkeleten lesz a hidegebb, míg a déli megyékben a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
utazás, szél, időjárás, eső,