Érkezhet a havas eső, havazás: ne dőlj be a tavaszias időnek, széllőkések is lehetnek

Pénzcentrum2022. február 26. 08:16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjjel az ország déli felén eső, havas eső, esetleg havazás is előfordulhat. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű, késő estére 0 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az északnyugati, északi megyékben naposabb idő valószínű gomolyfelhőkkel, délkelet felé haladva vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró szombaton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint számottevő csapadék nem várható, de délen, délkeleten előfordulhat gyenge, időszakos eső, míg északnyugaton futó zápor, hózápor, az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű, késő estére 0 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet. Éjszakára az ország északi felén nagyobb területen csökkenhet a felhőzet, délen még felhős marad az ég, sőt eső, havas eső, esetleg havazás is előfordulhat. Az északkeleti szél élénk, helyenként erős marad vasárnap hajnalig, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és 2 Celsius-fok között várható.

Címkék:
havazás, időjárás, hőmérséklet, eső, , esőzés, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés,