Kiadták a riasztást: hóra, szélre, fejfájásra kell készülni ezekben a megyékben

Pénzcentrum2022. január 28. 14:48

Havazásra ébredhettünk az ország északi felén, és elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyében, ahol a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Pénteken nagy területen, kiemelten az Észak-Dunántúlon, a Balaton és a főváros térségében, az Északi-középhegységben és az Alföldön kell viharos (60-85 km/h, hegycsúcsokon ezt meghaladó) széllökésekre számítani. Az esti órákra várhatóan némileg veszít erejéből a légmozgás, ugyanakkor még a késő esti órákban is előfordulhatnak erős lökések - írja a met.hu. Ma napközben az intenzívebb csapadékgócokban minimális valószínűséggel az ég is megdörrenhet.

Ma főként hidegfronti hatások érvényesülnek, de szombaton az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Szombaton a késő délutáni óráktól az Északi-középhegységben, illetve később az esti, késő esti órákban az északkeleti megyékben is lepel-3 cm (lokálisan ezt meghaladó) friss tapadó hó hullhat. Vasárnap reggelig elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén akár az 5 cm-t is elérheti a lehulló hó mennyisége.

Tegnap késő éjszaka rákezdett a havazás, reggelre néhány centi hó borított fehérbe több várost - írja az Időkép. Éjjel több helyen esett az országban csapadék, késő éjszaka északkeleten indult be a havazás. Ugyan jelentős mennyiség nem hullott, de több északkeleti településen ébredhettünk a fehérbe borult táj látványával.

Holnap is többfelé számíthatunk havas esőre, havazásra, sőt hófúvás is kialakulhat. Alig vonult el a csütörtök este érkezett hidegfront, szombaton már egy melegfront érkezik, melynek kiterjedt csapadékrendszere kora délután éri el a nyugati tájakat. Estig a Dunántúlon, a főváros térségében és északon várható eső, havas eső, a hegyekben és a magasabban fekvő területeken havazás.

Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyében, ahol a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vasárnap néhány megyében még erősebb szélre is lehet számítani, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Címkék:
riasztás, szél, időjárás, ,