Megérkezett a havazás: akár 10 centi is eshet ezekben a megyékben + videó

Pénzcentrum2022. január 8. 14:02

Többek között Szegeden is esik a hó, de az ország keleti, és délkeleti részein több helyen várható a néhol akár 10 cm hótakaró.

Nem csak az Alföldön, hanem az ország több részében is hullik a hó, folyamatosan reggel óta. Mivel egy sekély ciklon csapadékzónája elérte hazánkat délkelet felől, ennek hatására egyre többfelé kell havazásra, havas esőre készülni az ország ezen területein.

Vasárnap reggelig jelentősebb, néhol 10 centis vastagságot elérő hótakaró alakulhat ki. Az időkép több olvasója is jelezte, hogy havazik, az ország ezen részén több helyen is nagy pelyhekben havazik, jelenleg 4-5 cm hónál tartanak a települések.

A hétvégén -10 foknál alacsonyabb értékekre, délkeleten 5 cm-t meghaladó hómennyiségre számíthatunk. Szombaton és vasárnap is fagyos, néhol havas idővel indul a nap. A felhősebb keleti tájakon szombaton még nem kell komoly fagyra számítani, máshol azonban ismét -10 és -5 fok közé hűlhet a levegő. Vasárnap hasonló minimum-értékek várhatók, délutánonként pedig -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Címkék:
havazás, időjárás, , hideg, kelet-magyarország, dél, hó előrejelzés,