Bajban a Janssennel oltott magyarok: itt már nem fogadják el az egyadagos vakcinát

Pénzcentrum2022. január 3. 09:28

Új szabályok léptek életbe Ausztriában: a Johnson&Johnson cég egyadagos vakcináját hétfőtől már nem ismerik el teljes értékű oltásnak. Az országban kb. 75000 oltási igazolvány válhatott érvénytelenné, és a határon sem fogadják el, ha valaki csak egyetlen Janssen-oltást kapott.

Mintegy 75 000 oltási igazolás válhatott érvénytelenné a járványügyi szabályok novemberi változása miatt Ausztroában. Ugyanis a Johnson&Johnson egyadagos vakcináját hétfőtől már nem ismerik el teljes értékű oltásnak - írja az ORF.

Akit ezzel az oltóanyaggal oltottak be, annak egy második oltást is fel kell vennie ahhoz, hogy megerősítse védettségét a koronavírus ellen, és oltási igazolása is érvényes legyen – közölte az egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy ehhez a Pfizer és a Moderna cégek oltóanyagait ajánlják.

Mint kiderült, a szabály novemberi életbe lépésekor mintegy 260 ezren voltak oltva az egyadagos Janssen-vakcinával, őket névre szóló levélben emlékeztették oltásuk megújítására. Körülbelül 75000-en azonban december végéig még vettek fel újabb vakcinát Ausztriában.

Aki pedig mindeddig nem vett fel valamilyen megerősítő oltást, vagy nem esett át időközben koronavírus-fertőzésen, arra hétfő éjféltől az oltatlanokra vonatkozó, egész napos kijárási korlátozás érvényes.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hétfőtől a határokon sem fogadják el az egyetlen Janssen-oltást a beutazáshoz.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
utazás, járvány, ausztria, oltás, vakcina, koronavírus, szabályok, janssen,