Elő a csizmákat, nagykabátot: délután akár több centi hó is eshet

Pénzcentrum2021. november 26. 09:45

Mediterrán ciklon éri el a Kárpát-medencét: délután az ország több részén is havazhat, van, ahol 5 centi is eshet.

Egy mediterrán ciklon csapadékrendszere éri el a Kárpát-medencét. Az ország túlnyomó részén esőre kell számítani, amiből kiadósabb mennyiség a Dunántúlon várható - írja az Időkép.

A portál szerint északnyugaton és a Bakonyban délutántól havas esőbe, havazásba válthat át az eső, este pedig a Börzsöny és az Északi-középhegység magasabb hegycsúcsain is előfordulhat havas eső, havazás. 

Síkvidéken hosszabb ideig megmaradó hólepelre egyelőre nem számíthatunk.

A közútkezelő felkészült a hóra

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. november 10-én már átállt téli üzemmódra, ez azt jelenti, hogy országosan 95 mérnökségi telephelyén keresztül, 915 munkagéppel és mintegy 3700 munkavállalóval folyamatosan, ütemezetten végzi a téli időszakban a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a 32 ezer kilométeres állami hálózaton (közel 140 ezer kilométernyi belterületi utat az önkormányzatok kezelnek).

A tél októberi villámlátogatását követően az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a 2021-22-es téli szezonban az évszaknak is megfelelő következő havazásra előreláthatóan Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében kerülhet sor, így majd ezekben a térségekben kell majd bevetni a gépeket. Az Alpokalján, Sopron térségében, illetve a Bakonyban lokálisan jelentősebb mennyiségű friss hó várható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A társaság minden évben részletes információkat oszt meg, hogy mi alapján végzi a téli időszakban a beavatkozásokat, nincs ez másképpen idén sem és egy vadonatúj tájékoztató videóban mutatja be a cég, hogyan dolgoznak majd az országos közúthálózaton a szakemberek:

A Magyar Közút arra kér minden, majd a havazásban érintett területen közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél vagy a weboldalon. A közlekedési információkon kívül érdemes még az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalát is felkeresni az időjárási előrejelzések kapcsán.

 

Címkék:
havazás, időjárás, eső, , országos meteorológiai szolgálat, közútkezelő,