Riasztást adtak ki a fél országra: ezekre a megyékre csap le a sűrű, nyirkos köd

Pénzcentrum2021. november 17. 08:29

A Dunától keletre nagy területen várható köd, helyenként zúzmarás köd, néhol ónos szitálás. Napközben csak lassan javulhatnak a látási viszonyok, főként az Észak-Alföldön tartósan is megmaradhat a köd - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken ugyan, de a legtöbb helyen borult, párás idő várható - írja a met.hu. Elsősorban délkeleten, keleten lehetnek kevésbé felhős területek, és süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A többnyire mérsékelt keleti, délkeleti szél a déli országrészben és a Kisalföldön időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 12 fok között alakul. Késő estére -2, +7 fokra hűl le a levegő.

A Duna-Tisza közében és a Tiszántúlon minden megyére elsőfokú riasztás van érvényben a köd miatt, mivel az tartós, vagyis 6 óránál hosszabb ideig fennálló és sűrű lehet. Ezért a látástávolság pár száz méter körül alakul.

A humánmeteorológiai jelentés szerint fronthatás nem terheli szervezetünket, de az elmúlt napok során a légkör alsó részében feldúsuló légszennyező anyagok negatív hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A légzés során a légzőszervrendszert terhelik meg, lassulhat a teljesítő- és koncentrálóképesség, de szemirritáció és álmatlanság is jelentkezhet.

 

Címkék:
időjárás, köd,