Durva szigorítás a szomszédban: korlátozzák az oltatlanok mozgását

Pénzcentrum2021. november 12. 17:46

Felső-Ausztriában a legalacsonyabb az átoltottság az egész országban, és itt regisztrálták a múlt héten a legtöbb új fertőzöttet is, erre hivatkozva korlátozzák az egyik tartományban az állampolgárok szabad mozgását.

Hétfőtől olyan intézkedéseket vezetnek be egy osztrák tartományban, amelynek értelmében azok, akik nem oltatták be magukat a koronavírus ellen, csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el az otthonukat.

Felső-Ausztriában a legalacsonyabb az átoltottság az egész országban, és itt regisztrálták a múlt héten a legtöbb új fertőzöttet is – írja az ATV.hu a  BBC riportja nyomán. Alexander Schallenberg osztrák kancellár úgy látja, hogy valószínűleg elkerülhetetlen lesz, hogy az egész országban karanténba küldjék az oltatlanokat. Mint mondta, nem igazságos, hogy a beoltottak, akik a lakosság kétharmadát teszik ki, ők szenvedjenek azért, mert vannak, akik nem vették még fel a vakcinát.

A felső-ausztriai szabályok értelmében az oltatlanok csak bevásárolni, munkába vagy edzeni mehetnek el otthonról, de nem konditerembe, csak nem zárt területre. A cikk szerint a szomszédos Salzburg tartomány vezetése is hasonló lépéseket fontolgat.

Címkék:
szigorítás, koronavírus, osztrák, koronavírus-járvány, koronavírus-világjárvány, koronavírus-válság, koronavírus járvány, koronavírus-vakcina, koronavírus oltás,