Kiadták a riasztást: bedurvulhat a hidegfront, jönnek a zivatarok

Pénzcentrum2021. november 4. 07:53

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok miatt. Délelőtt erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet.

Az ország nagy részére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok miatt. Mint írják, csütörtökön délelőtt erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet.

Délutántól északnyugat felől már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, kisebb záporok még lehetnek, de egészen keletre szorul majd a csapadék. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik, délkeleten viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 23 fok között alakul, északkeleten ennél is hűvösebb lehet. Északnyugaton már a délelőtti órákban beállhat a maximum-hőmérséklet. Késő estére 5 és 14 fok közé hűl le a levegő. 

Péntek hajnalban folytatódik a felhőzet szakadozása, az ország északnyugati, északi felén gyengén felhős lesz az ég, viszont a Tiszántúlon, illetve a déli megyékben erősen felhős, borult idő valószínű. A keleti, délkeleti határszél tágabb környezetében várható eső, zápor.

Az szél északnyugatira fordul, csak elvétve élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható. A gyengén felhős, szélcsendes részeken ennél hidegebb, a felhősebb részeken melegebb is lehet. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Délutánra az ország északnyugati felében többnyire gyengén vagy közepesen felhős, míg másutt jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország délkeleti felébe szórványosan eshet az eső, zápor. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A maximum-hőmérséklet általában 10 és 14 fok között várható. 

Szombaton a gyengén, illetve közepesen felhős ég mellett többórás napsütés valószínű, de a déli határ közelében több lehet a felhő. Az éjszaka képződő köd napközben valószínűleg mindenütt feloszlik. Általában csapadékmentes időre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben gyenge eső nem kizárt. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, de az északi völgyekben, fagyzugokban -1, -4 fok is lehet. A csúcsérték 10 és 14 fok között alakul. 

Címkék:
riasztás, szél, szélvihar, hőmérséklet, zivatar, hidegfront, országos meteorológiai szolgálat, időjárás előrejelzés,