Egymásnak feszültek a szállodások és az Airbnb-sek: ölre mennek a szállóvendégekért

hvg.hu2021. szeptember 24. 09:33

Valójában senki sem tudja, mekkora átfedés lehet a szállodák és a kiadó apartmanlakások kereslete közt, de folyik a harc.

Ismét egymásnak feszültek a szállodások és az airbnb: egyfelől a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, másfelől maga az Airbnb, illetve a Magyar Apartmankiadók Egyesülete (Make). A szállodások szerint az airbnb-sek elszívják a vendégeiket, az airbnb-sek szerint az ő vendégeik inkább más városba mennek, de nem szállodába. Valójában senki sem tudja, mekkora átfedés lehet a keresletben - számol be a hvg.hu.

Nagyon úgy tűnik, hogy a turizmus és azzal a rövid távú lakáskiadás beszakadása lefojtotta a bérleti díjakat és a négyzetméterárakat a pesti belvárosban. De árrobbanás akkor sem várható, ha egy csapásra visszatérnek a turisták.

A szállodások lobbizásánál eggyel magasabb szinten azonban már békésebb a kép. Az Airbnb (mármint maga az Airbnb vállalat) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködést kötöttek a járvány utáni turizmus növelésének és helyreállításának érdekében Budapesten és környékén. A partnerség részeként az Airbnb és az MTÜ együtt dolgozik majd a turizmus egyensúlyának helyreállításáért,

Címkék:
turizmus, magyarország, turista, airbnb, szállodák,