Kiadták a riasztást: ezekre a megyékre csapnak le a zivatarok a hétvégén

Pénzcentrum2021. szeptember 18. 16:34

Szombat napközben a Miskolc-Debrecen vonaltól északkeletre helyenként zivatar előfordulhat, emellett kisebb eséllyel az északi határvidéken (Észak-Dunántúl, Dunakanyar térsége) is kialakulhat egy-egy zivatar. A zivatarokat intenzív csapadék (10-20 mm), apró szemű jégeső és esetleg viharos széllökés kísérheti.

Vasárnap veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyében a zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! - figyelmeztetnek. A zivatarok a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém, és Fejér megyét, illetve keleten Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéket érintik.

Kora estig a gyorsan mozgó gomolyfelhőkből még kialakulhatnak helyenként futó záporok, északon, északkeleten esetleg zivatarok. Éjszaka jórészt mindenütt csökken a felhőzet, de az északkeleti harmadban ismét felhősödés kezdődik, amiből gyenge záporeső is előfordulhat.

Vasárnap az ország középső részén számíthatunk a legkevesebb felhőre és egyben a legtöbb napsütésre is, máshol változóan felhős idő várható. Napközben kevés helyen lehet futó zápor, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik.

Címkék:
időjárás, zivatar,