Durva vihar mossa el az országot vasárnap délután: ezeken a helyeken lesz a legrosszabb a helyzet

Pénzcentrum2021. augusztus 29. 12:01

Ma napközben több helyen várható zápor, zivatar. Kiemelten a középső országrészben, a Duna vonala tágabb környezetében (Dunántúl keleti részén, Duna-Tisza közén, Északi-középhegység nyugati részén) labilizálódik a légkör, ezeken a tájakon számíthatunk legjobb eséllyel zivatarokra - írja előrejelzésében az OMSZ.

A szervezet kitér arra is, hogy az intenzívebb cellákban néhol 60 km/h körüli szél, kisebb méretű jég valószínű, illetve kiemelten az északi országrészben a lassan áthelyeződő csapadékgócokból rövid idő alatt 20 mm feletti mennyiség is hullhat lokálisan. A hétfőre virradó éjszaka a keleti, délkeleti tájakon marad legtovább aktív a légkör. 

Írják azt is, hogy hétfő napközben elsősorban az északkeleti harmadban, kisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati területein kell zivatarok kialakulására számítani, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Az esti órákban egy újabb csapadékrendszer érkezik nyugatról, ebben az eső, zápor mellett egy-egy beágyazott zivatar kialakulása sem kizárt. 

 

Címkék:
vihar, időjárás, zivatar, omsz, zápor, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, gigavihar, hétvégi időjárás, vihar riasztás,