Csőd szélén a népszerű horvát szállasközvetítő? Rengeteg magyar bukta a nyaralást

Pénzcentrum2021. augusztus 11. 17:53

Az Adrialin, az egyik legnagyobb Horvátországra specializálódott szállásközvetítő oldal mindössze két-három nappal az indulás előtt, emailben értesíti a nyaralókat, ne utazzanak el, mert a szállásuk nincs kifizetve. A koronavírus-járványra és az okozott nehézségekre hivatkoznak, hivatalos átszervezési eljárásról beszélnek és heteken belül visszafizetett pénzt emlegetnek, de több információt nem adnak és elérni sem lehet őket. -írta meg a Telexnek néhány érintett.

Még most is teljesen zavartalanul lehet szállást foglalni az egyik legismertebb és legnagyobb Horvátországra specializálódott szállásközvetítő oldalon, pedig azok az utasok, akik korábban a portálon foglalták le és azon keresztül fizették ki nyaralásukat, sorra kapják az emailt, amiben arra szólítják fel őket, „ne utazzanak, mert a szállásadók nem fogják fogadni őket”!

Az érintetteket általában mindössze két-három nappal az elutazás előtt értesíti az utazásszervező, hogy nincs kifizetve a szállásuk, így hiába indulnának el.

„Májusban foglaltunk apartmant az oldalon augusztus 13-22 közötti időszakra Sibenikben, amit júniusban ki is fizettünk. Augusztus 11-én, kedd reggel – két nappal a foglalás kezdete előtt – kaptunk egy emailt, hogy ne utazzunk, mivel nem fizették ki a szállásunkat a tulajdonosnak”

- írta a Telexnek az egyik érintett férfi.

Az Adrialin az ügyfeleinek küldött levélben arra hivatkozik, hogy a koronavírus-járvány okozta veszteségek és problémák miatt hivatalos átszervezési eljárás indult a cég ellen, ami „a vállalat újjászervezését és teljes körű működésének helyreállítását szolgálja”. Hozzáteszik, hogy az eljárás célja többek között az, hogy a szállásért befizetett összeget heteken belül vissza tudják fizetni. Ennél több részletet viszont nem közöltek az érintettekkel, akiktől azt is kérik, ne is keressék őket, mivel:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • több információt úgysem adnak,
  • irodáikban nincs személyzet,
  • a munkatársak vagy rövidített munkaidőben dolgoznak, vagy otthoni irodájukból dolgoznak.

Az utazásszervező portált a Telex nem tudta elérni. Arról kívántak érdeklődni, indult-e csődeljárás a vállalat ellen, és hány foglalást érint a hivatalos átszervezési eljárás. Azt is megkérdezték, hogy a portálon miért nincs feltüntetve, hogy a cég jelenleg financiális problémákkal küzd.

A szállásközvetítő cég a partnereknek küldött levélben is a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzetre hivatkozik. Arra, hogy az elmúlt egy évben nagy számban kellett törölni a foglalásokat, azzal egyidejűleg pedig a pénzt is vissza kellett fizetniük az ügyfeleknek, emellett Horvátország több millió dolláros tartozást halmozott fel velük szemben. Hiába kerestek megoldást, nem találkoztak az álláspontok, így a „helyreállítási folyamat elkerülhetetlenné vált”.

Címkék:
cég, utazás, járvány, csőd, horvátország, koronavírus, vállalat, szállásfoglalás,