Brutál eső zúdul az ország nagy részére a hétvégén: a kánikulát azért nem mossa el

Pénzcentrum2021. július 16. 20:05

Szombatra virradóan nagy területen várható csapadék, és napközben is többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A maximumok  a hétvégén 23-35 fok között alakulnak és jövő héten is csak mérsékelt enyhülés jöhet.

Az Időkép legfrissebb előrejelzéséből az derült ki, záporos-zivataros hétvégére számíthatunk. A kánikulán viszont a csapadékos idő sem fog, még mindig elérheti a maximum hőmérséklet a 35 fokot.

Szombatra virradóan nagy területen várható csapadék, és napközben is többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél, néhol jégeső kísérheti. Nyugaton zivataroktól függetlenül is megerősödik az északias szél. A maximumok 23 és 34 fok között alakulnak, nyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

Vasárnap keleten lesz a legtöbb napsütés, itt csak néhol, máshol ismét több helyen várható záporok, zivatarok kialakulása. Élénk, erős, zivatarok környékén viharos lesz az északias szél. A csúcshőmérséklet 27-35 fok között várható.

Hétfőn egy hidegfront hatására még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északias szél erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. 25 és 31 fok között alakulnak a maximumok. Kedden már csak néhol fordulhat elő zápor, sok lesz a napsütés, délután pedig 26-31 fokot mérhetünk.

Címkék:
szél, időjárás, kánikula, hőség, hőhullám, zivatarok,