Kifakadtak a fővárosi szállodaigazgatók: konganak a budapesti hotelek az ürességtől

hvg.hu2021. július 7. 10:32

A fővárosban tragikus lesz a nyár, a szállodák 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek. Több vidéki magyart kellene a fővárosba csábítani.

A budapesti szállodák átlagos foglaltsága 10 és 30 százalék közötti. A jelenlegi foglalások a 2019-es adatokkal szemben továbbra is jelentősen elmaradnak, a fővárosi szállodák még mindig ott tartanak, hogy veszteséget csökkentenek, nem pedig nyereséget termelnek.

A labdarúgó-Európa bajnokság nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a vártnál kevesebb külföldi turista jött Budapestre. „Azt gondoltuk, őrület lesz, de nem volt az” – mondta a hvg.hu-nak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás. 

Ami az idei nyarat illeti, Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója szerint „a fővárosban tragikus lesz a nyár”. Ennek részben az is oka, hogy minden országban azért kampányolnak, hogy aki teheti, ne utazzon külföldre. 

Gyenge lesz a szezon, de bizonytalan még az ősz is

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 – véli. Az is rendszeresen szóba kerül, hogy a vidéki turistákat kellene Budapestre csábítani. 

Címkék:
Budapest, európa, külföldi, szállodák,