Ne csodálkozz, ha csak lépésben lehet haladni a hétvégén: ilyen járművek tűnnek fel Budapest utcáin

Pénzcentrum2021. június 19. 14:01

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért szombat 00.00 órától kedd 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendeltek el. Az FKF Nonprofit Zrt.-nél ezért fokozott készenlét lép életbe, a Társaság locsolóautói a hőségriadó időszakában folyamatosan, kétszer tizenkétórás műszakban fogják locsolni a budapesti közúthálózatot.

A nappali műszakban az FKF 25 mosó gépe elsősorban a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűti, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat. Ez által a célgépek a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a forgalmat. Az FKF az aszfaltra permetezett vízzel enyhíti a forróságot, a felhevült aszfaltot egy időre 6-8 fokkal hűtve le. Ez csökkenti a lakosság hőérzetét, valamint leköti a port és a polleneket. A Társaság a villamossíneket a kivetődés megakadályozására a BKV megrendelése alapján, a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolja.

Az FKF a kánikulában is kiemelt figyelmet fordít a hulladékszállítási feladatokra, hogy az adott napon valamennyi, időben és szabályosan kihelyezett gyűjtőtartályt a munkatársak kiürítsék. A Társaság – jogszabályi kötelezettségének eleget téve - valamennyi munkatársának biztosítja a védőitalt, illetve a szabadban munkát végzőknek az óránkénti pihenőidőt.

A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozói munkatársaik az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat. Biztonságuk ezért nagyban függ a forgalomban közlekedőktől. Az FKF ezúton is kéri az autóval közlekedőket, hogy a kánikula napjaiban is rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaik mellett.

Címkék:
szemétszállítás, fkf, hőség,