Horror Budapesten: így kerülheted ki a hídlezárást

Pénzcentrum2021. június 16. 10:02

Szerdától zárva a Lánchíd, ezért az autósok torlódásokra számíthatnak. A BKK Info vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy milyen buszokat érdemes igénybe venni annak érdekében, hogy mindenki gyorsabban utazhasson a belvárosban.

A gyalogosforgalom elől már korábban lezárták a hidat, sőt a pesti oldalon a gyalogos aluljárót is lezárták még márciusban. Az újdonság, hogy szerdától a gépjárművel közlekedők nem vehetik igénybe a hidat, mert lezárják a közúti pályát, valamint a budai oldalon a gyalogos, kerékpáros aluljárót is. – árulta el az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője.

További változás, hogy szombattól meghosszabbítják a buszsávot a Hegyalja úton. Ez a BAH-csomópont térségében is hatással lesz a közlekedésre, hiszen   Hegyalja úton befelé a zavar utcától a Döbrentei térig egy egybefüggő buszsávot jelölnek ki a közösségi közlekedés segítésére.

Azt tanácsoljuk, hogy az első napokban legalábbis az autóval közlekedők tervezzenek hosszabb menetidővel; különösen a csúcsidei közlekedést próbálják elkerülni vagy induljanak el valamennyivel korábban

-mondta

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKK Info vezetője jelezte azt is, hogy a közlekedési társaság mely járműveit érdemes igénybe venni a korlátozások alatt, hiszen a közösségi közlekedés is változik a Lánchíd lezárásával.

  • A 16-os autóbusz és a Budai Vár elérése most a Széll Kálmán tér felől lesz lehetséges, a 16-os autóbusz oda, a Széll Kálmán téri metrókapcsolathoz viszi az utasokat
  • A 105-ös autóbusz módosított útvonalon az Erzsébet hídon át viszi az utasokat
  • További változás, hogy a 178-as autóbusz útvonala is megváltozik: ez a járat a Naphegyről most nem a Keleti pályaudvarhoz, hanem a Gyöngyösi utcához viszi az utasokat, és közös útvonalon halad majd az Erzsébet híd pesti hétfőjétől a 105-ös autóbusszal
  • Új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig

Címkék:
közlekedés, bkk, változás, autóbusz, budapesti tömegközlekedés,