Külföldi nyaralást tervezel? Zsebbenyúlós lesz a gyenge forint miatt

Pénzcentrum2021. június 7. 10:02

Látványosan erősödött az elmúlt napokban a forint az euróval szemben, de ez még így is nagyon messze van a 2020 előtti árfolyamszintektől. A magyaroknak egyébként is alig van pénze nyaralni. - írja a Népszava.

A pandémia harmadik hullámának végén egyre többen figyelnek az országhatárokon túlra annak reményében, hogy összejöhet egy pár napos, egyhetes nyaralás. Külföldre kacsingatókat reménnyel tölti el a forint elmúlt hetekben tapasztalt erősödése, hisz az eurót az elmúlt napokban már 345 forinton is jegyezték, igaz az átlagár inkább a 347 forint körüli sávban keresendő.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője szerint a külföldre készülőknek a jelenlegi 347 forintos áron – már ha valutát akarnak váltani, érdemes lehet lassan elkezdeni vásárolni. Trippon Marianna a CIB Bank elemzője szerint a forint a stabil külső környezet közepette folytatta felértékelődését, így az euró árfolyama a hét első felében tesztelte a pszichológiailag és technikailag fontos 345-ös határt, erre 2020 nyara óta nem volt példa – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben látott forinterősödés, hosszabb távon szemlélve egyelőre csak apró, ám kedvező botlásnak tűnik. Jól látható, hogy az utolsó „szabad” nyáron, 2019 júliusában az euró 320-330 forintos sávban volt, ehhez képest a mostani 347 forintos árfolyam is gyengének mondható.

Címkék:
mnb, nyaralás, bank, forint, forint árfolyam,