Kiadták a riasztást: több megyében felhőszakadás, jégeső is lehet

Pénzcentrum2021. május 29. 09:04

Több megyében előfordulhat ma a délutáni órákban felhőszakadás, jégeső, amit viharos szél és villámlás kísér - az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta emiatt a figyelmeztetést.

Észak felől labilizálódik a légkör, a Budapest-Békéscsaba vonaltól északkeletre, illetve a Nyugat-Dunántúlon a záporok mellett elszórtan zivatarok kialakulása várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagyobb számban leginkább az Északi-középhegység középső és keleti tájain számíthatunk a déli óráktól zivatarokra, melyek délután fokozatosan dél, délkelet felé terjednek.

Az utóbbi térségben zivatarban helyenként jelentősebb mennyiségű, rövid idő alatt akár 20 mm feletti csapadék, jégeső várható, egy-egy helyen viharos, 60-80 km/h-s szélroham is előfordulhat.

Zivatarban, illetve akár erősebb záporban 60 km/h fölé erősödő szél, kisebb méretű jég néhol máshol is kialakulhat. Az esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Napközben jellemzően közepesen, az ország egyes részein átmenetileg erősen felhős idő valószínű, emellett rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Címkék:
riasztás, szél, időjárás, zivatar, időjárásjelentés, jégeső,