Így nyitottak a budapesti és vidéki fürdők: nem sikerült gördülékenyen az újraindulás

Pénzcentrum/InfoRádió2021. május 4. 10:00

Május 1-jén megkezdhették a nyitást a fürdők is, azonban Sánta Tibor elmondása szerint ez nem mindenkinek megy egyről a kettőre. A a termalfurdo.hu főszerkesztője a forgalomról és a járványügyi intézkedésekről is beszélt

A vidéki fürdők számára nehézség, hogy a szállodákat kinyitni a fürdők mellé nem "két perc" - árulta el Sánta Tibor, a termalfurdo.hu főszerkesztője. Május 1-jén az ország 25 városában összesen 32 fürdő nyitott ki, ez úgy jön ki, hogy Budapesten több fürdő is kinyitott, illetve Tiszakécske sem csak egy fürdővel várta már a vendégeket. Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak léphetnek be vendégként, - mondta el az InfoRádiónak Sánta Tibor.

Ha azt vesszük tekintetbe, hogy az országban van körülbelül kétszáz fürdő, és ebből százötven nem csak idényjelleggel működne, akkor azt mondhatjuk, hogy a fürdőknek egyelőre csak a kisebb része nyitott ki. 

Ami a forgalmat illeti, Budapestről közepes forgalomról számoltak be, a vidéki fürdőkben mérsékeltről, de a körülmények figyelembevételével ez nem meglepő" - ecsetelte a szakértő. A vidéki fürdők esetében fontos tényező, hogy a legtöbb magyar fürdővárosban még a legtöbb szálloda sem nyitott meg. A 32 kinyitott fürdő jellemzően a legnépszerűbb 32: a Széchenyi, a Rudas, a Gellért és a Lukács is köztük van. Vidéken már nyitva van a hajdúszoboszlói és a bükfürdői fürdő is, de Hévíz és Mórahalom is várja a fürdővendégeket. A nyitás dinamikájára jellemző, hogy bár szombaton még csak 32 fürdő volt nyitva, ez a szám hétfőre 43-ra emelkedett, a héten pedig további kilenc még biztosan kinyit, de ez lehet több is.

Címkék:
fürdő, magyar, nyitás, fürdők,