Ide utaznának idén a külföldre vágyó magyarok: még kedvező ajánlatokat csíphetünk el

Pénzcentrum/InfoRádió2021. április 28. 10:00

A járvány előtti évhez képest elmarad a külföldi nyaralások foglaltsága az utazási irodáknál, de az oltási program előrehaladtával és az utazási korlátozások eltörlése után felpöröghet az érdeklődés – árulta el a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Molnár Judit az InfoRádiónak mondta el, hogy a hazai utazási irodák egyre bizakodóbbak a tekintetben, hogy az átoltottságnak köszönhetően ismét sokaknak lehetősége lesz külföldre utazni. A legnépszerűbb desztinációk továbbra is  Görögország, Horvátország, Törökország, Bulgária, Olaszország és Spanyolország számítanak, de a népszerűek között említhetőek még az észak-afrikai országok is, mint Egyiptom,Tunézia és Marokkó. 

Ami pedig az előfoglalásokat illeti, a magas járványadatok miatt csupán a 2020-as foglalások nagyjából 30 százalékát tudták rögzíteni az utazási irodák a március végéig tartó előfoglalási időszakban. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége abban bízik: ahogy az utazási korlátozásokban enyhülés lesz tapasztalható, ismét fölpörög a külföldi utazások iránti igény.

Címkék:
utazás, nyaralás, utazásszervezés, külföld, utazási iroda,