Bőven lesz fennforgás a hétvégén Budapesten: erre készülj, ha rendben el akarsz jutni A-ból B-be

Pénzcentrum/MTI2021. április 23. 21:02

Forgalomkorlátozásokra kell készülni a Szabadság hídon, a városligeti Zielinski hídon, a Petőfi hídon és a Margit hídon a hétvégen. Ehhez pedig még hozzájön utána még az is, hogy pályakarbantartás miatt hétfő este tíz órától kedd hajnal négy óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Az FKF azt közölte az MTI-vel, hogy pénteken 23.30-tól 04.30-ig tisztítják a Szabadság és a Zielinski hidat; mivel a Szabadság hidat teljesen lezárják, ezért azt kérik, hogy, aki arra járna, válasszon másik útvonalat. Szombaton 6.30 és 15.30 között a Petőfi híd, míg vasárnap - szintén az előbb jelzett időpontban - a Margit híd mosása következik egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. A munkát a hidak északi - Pestről-Budára vezető - oldalán kezdik és a déli - Budáról-Pestre vezető - oldalán fejezik be - írták.

Ezen felül pályakarbantartás miatt hétfő este tíz órától kedd hajnal négy óráig a 4-es és a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken. Azt írták, hogy a pótlóbuszok a villamosokat 22 és 23 óra között folyamatosan váltják fel. Az autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak majd meg a Margit-szigetnél.

A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz hétfőn 22.30-tól, a 931-es éjszakai járat pedig egész éjjel a Margit híd budai hídfőjénél Pest felé a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg - olvasható a közleményben.

Címkék:
budapesti tömegközlekedés,