Sarud, a magyar mintafalu: nem sok ilyen van az országban, mi lehet a titka?

HelloVidék2021. március 23. 08:14

Sarudon jár a HelloVidék, a Tisza-tó mellett, ahol Kücsön Gyulát az Élményfalu tulajdonosát faggatták a tó körüli turisztikai életről, a strandszezonról, az adódó lehetőségekről és a jövőbeni tervekről. Szóba kerültek a "gyüttment" léttel járó sanda pillantások, egy kanyarokkal teli életút, és hogy mit okoz az ember életében, ha az "első látásra szerelem" tárgya egy tóparti kis falu annak minden előnyével és minden hátrányával együtt.

HelloVidék: Gyula, téged milyen út vezetett a Tisza-tó mellé? Volt valami helyi kötődésed, vagy a véletlenek játéka, hogy éppen itt kötöttél ki?

Kücsön Gyula: Az az igazság, hogy vidéki gyerekként is nagyravágyó voltam, a szó jó értelmében. Én lenni akartam valaki, csinálni akartam valamit, ami nyomot hagy. Azt szerettem volna, hogy egy kis Szabolcsi faluból (Géberjén) indulva jobb dolgom legyen, mint a nagyszüleimnek, szüleimnek. Én nem értettem a földműveléshez és nem is az én világom. Főiskolára mentem, tanárként képzeltem el a jövőt. Mivel nem akartam tovább terhelni a családi kasszát, a suli mellett munkát vállaltam az Universitasnál.

Jól gondolom, hogy ez már akkor jobban tetszett, mint a tanítás?

Mondhatjuk, hogy onnantól egyenes volt az utam, előbb kisebb önálló megbízásokat kaptam, majd egy egész divíziót. 1997-ben alapítottunk saját vállalkozást, részben hasonló profillal.

Ez még mindig nem az a vonal, amit most látunk.

2003 és 2016 között működtettük a Fővárosi Állat- és Növényketben a ZOO Tábort, mely egyedülálló volt a piacon. Azt hiszem, hogy ott lett elvetve az első mag, ami aztán később szökkent szárba.

Miért pont Sarud?

Nem tudom. 2005 tájékán jártam erre először. Beleszerettem, és mint tudjuk, a szerelem vak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha érdekel, hogyan folytatódik az interjú, mi derül még ki Sarudról, akkor olvasd el az egészet a HelloVidék oldalán!

Címkék:
utazás, családi vállalkozás, turisztika, növény, univer, hellovidék,